Hagyományt őrzünk, újdonságokat teremtünk

helyben készült, kézműves édességeinkkel

Szombathely szívében 1981-óta


Bemutatkozás

Szombathely szívében, két üzlethelyiségben várjuk a Claudia Cukrászda és Kávéház minden kedves régi es új vendégét az év minden napján!

 

A szökőkút felőli, kisebb cukrászdai és a Király utca felőli, nagyobb kávéházi üzleteinkben több mint 30 féle torta különlegesség, desszertek, reggeli és uzsonna sütemények, csomagolt édes és sós sütemények, csomagolt sütemények széles kinálatából választhat. Tavasztól késő őszig üzleteink fő szintere a hangulatos és tágas terasz, ahol kitelepült fagyipultunkbol több mint 20 féle, helyben főzött fagylaltkülönlegességet kínálunk. Termékeink saját cukrász üzemünkben, minden nap frissen, kizárólag a legkiválóbb minőségű alapanyagok felhasználásával, kézműves technikával készülnek.

 

Rendelésfelvétel

 

Történetünk

A Claudia Cukrászda koncepcióját a kor patinás vendéglátó helyeit magába tömörítő Hungar Hotels Szálloda és Étterem Vállalat vezetősége álmodta meg. Egy elegáns és magas színvonalú cukrászda és kávéház létrehozása volt a terveikben.

A cukrászda helyéül a Savaria tér patinás épülettömbjének földszinti helyiségét választották.

Lehet ez akár a véletlenek játéka is, de említésre méltónak gondoljuk, hogy korábban pont ugyanezen a helyen egy híres és közkedvelt polgári találkozóhely, a Palace Szálloda és Kávéház várta vendégeit.

 

Az 1923-ban Gráf József által átvett cukrászda és kávéház, valamint az udvari kerthelyiség hamarosan a békeidők Szombathelyének legnépszerűbb közösségi találkozóhelyévé vált. A Savaria tér és épületei az 1950-es években épültek ujjá és ebben az időben helyezték el a tér centrumában a Claudius császárról elnevezett szökőkutat is utalva ezzel a város római kori eredetére. A cukrászda a városalapító Claudius és a város latin elnevezése - Colonia Claudia Sabariensum - után kapta a Claudia nevet.

 

1981-ben a Hungar Hotels irányításával közel 400 m2-en megnyitotta kapuit a két üzlethelyiséget és egy cukrász-termelőüzemet magába foglaló Claudia Cukrászda. Cukrászaink a híres budapesti Gerbeaud kávéház cukrászmestereitől tanultak és hoztak Szombathelyre bevált és népszerű recepteket. A Claudia rövid időn belül híressé vált minőségi termékeiről, kellemes és intim hangulatáról és generációk kedvelt találkozóhelye lett.

A rendszerváltást követően a cukrászdát privatizálták és 1991-ben magánkézbe került. A jelenlegi tulajdonosok nagy hangsúlyt fektettek a jó hírnév és a minőség, valamint a hagyományok megőrzésére. Ezt a mai napig is küldetésünknek tekintjük.

A cukrászda változatlan formában üzemelt két évtizeden át, majd 2001-ben egy barátságos, meleg színekbe “öltöztetett”, harmonikus cukrászda született meg, mely egyszerre volt korszerű és elegáns, igazi kávéház ahol édes az élet, ahogy a római kori városok is ezt sugallták...

 


Claudia Cukrászda és Kávéház - Magyar